itulau_fanua

Tala Fou

BASF e tipi 2500-plus tulaga i le lalolagi atoa;foliga e sefe tau

O le BASF SE na faʻasalalau le faʻasaoina o tau o loʻo taulaʻi atu i Europa faʻapea foʻi ma faiga e faʻafetaui ai fausaga gaosiga i le Verbund site i Ludwigshafen (i le ata / ata faila).I le lalolagi atoa, o faiga e faʻamoemoe e faʻaititia ai le 2,600 tulaga.

LUDWIGSHAFEN, GERMANY: Dr. Martin Brudermuller, Taitaifono, Komiti Faatino o Faatonu Sili, BASF SE i le faʻasalalauga lata mai a le kamupani na faʻaalia ai le faʻasaoina o tau sima e taulaʻi atu i Europa faʻapea foʻi ma faiga e faʻafetaui ai fausaga gaosiga i le Verbund site i Ludwigshafen.

"O le tauvaga a Europa o loʻo faʻatuputeleina le mafatia i le faʻatonuina, faʻagesegese ma faiga faʻatulafonoina faʻatagaina, aemaise lava, tau maualuga mo le tele o mea e faʻaogaina ai le gaosiga," o le tala lea a Brudermuller."O nei mea uma ua faʻalavelaveina le tuputupu aʻe o maketi i Europa pe a faʻatusatusa i isi itulagi.O tau maualuga o le malosi o loʻo tuʻuina atu nei se avega faaopoopo i tupe maua ma le faʻatauvaʻa i Europa.

Fa'aletausaga tau fa'apolopolo e sili atu i le € 500 miliona i le fa'ai'uga o le 2024

O le polokalame faʻasao tau, lea o le a faʻatinoina i le 2023 ma le 2024, e taulaʻi i le faʻasaʻoina o tau a le BASF i Europa, aemaise lava i Siamani, e atagia ai le suiga o tulaga faʻavae.
A maeʻa, o le polokalame e faʻamoemoe e maua ai tupe faʻaalu faaletausaga e sili atu i le € 500 miliona i nofoaga e le o gaosia, o loʻo i totonu o le tautua, faʻagaioiga ma suʻesuʻega & atinaʻe (R&D) faʻapea foʻi ma le nofoaga tutotonu.E tusa ma le afa o le tau sefe e faʻamoemoe e maua i le nofoaga o Ludwigshafen.

O faiga i lalo o le polokalame e aofia ai le tuufaatasia faifaipea o auaunaga i totonu o hubs, faafaigofieina o fausaga i pulega vaega, le aia tatau o auaunaga tau pisinisi faapea ai ma le faateleina o le lelei o galuega suʻesuʻe.I le lalolagi atoa, o faiga e fa'amoemoe e iai sona a'afiaga i luga ole 2,600 avanoa;o lenei fuainumera e aofia ai le fausiaina o tulaga fou, aemaise lava i hubs.

O fetuutuunaiga i le Verbund structures i Ludwigshafen e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai tau faʻamautu e sili atu i le € 200 miliona i tausaga taʻitasi i le faaiuga o le 2026

I le faʻaopoopoga i le polokalame faʻasao tau, o loʻo faʻatinoina foʻi e le BASF faiga faʻavae e faʻaleleia atili ai le nofoaga o Ludwigshafen mo le faʻateleina o tauvaga i se taimi umi.

I masina ua tuanaʻi, na faia ai e le kamupani se suʻesuʻega maeʻaeʻa o ana fausaga Verbund i Ludwigshafen.O lenei mea na faʻaalia ai le faʻamautinoaina o le faʻaauauina o pisinisi aoga aʻo faia ni fetuunaiga talafeagai.O se vaaiga lautele o suiga tetele i le nofoaga o Ludwigshafen:

- Tapuni o le laau caprolactam, o se tasi o laau amonia e lua ma fale fetilaisa fesootai: O le gafatia o le laau caprolactam a le BASF i Antwerp, Peleseuma, ua lava lea e tautuaina ai tagata faatau ma manaoga maketi i Europa agai i luma.

O oloa faʻaopoopo maualuga, e pei o amine faʻapitoa ma faʻapitoa ma le Adblue® pisinisi, o le a le afaina ma o le a faʻaauau pea ona tuʻuina atu e ala i le fale ammonia lona lua i le nofoaga o Ludwigshafen.
- Fa'aiti'itia le malosi ole gaosiga ole adipic acid ma le tapunia o la'au mo le cyclohexanol ma le cyclohexanone fa'apea fo'i le soda ash: O le gaosiga o le adipic acid i le pisinisi fa'atasi ma Domo i Chalampé, Farani, o le a tumau e le suia ma lava le gafatia - i le suiga o le siosiomaga maketi. - ia tuʻuina atu pisinisi i Europa.

O le cyclohexanol ma le cyclohexanone o mea ia e muamua atu mo le adipic acid;o lo'o fa'aogaina e le la'au fa'ato'aga mea e maua mai i le gaosiga o le adipic acid.O le a faʻaauau pea ona faʻaogaina e le BASF le gaosiga o laʻau mo le polyamide 6.6 i Ludwigshafen, lea e manaʻomia ai le adipic acid e fai ma mea muamua.

- Tapuni le fale gaosi TDI ma la'au muamua mo le DNT ma le TDA: O manaoga mo le TDI ua matua vaivai lava aemaise lava i Europa, Sasa'e Tutotonu ma Aferika ma ua matua'i lalo ifo o le fa'amoemoe.O le TDI complex i Ludwigshafen ua le faʻaaogaina ma e leʻi ausia faʻamoemoega i tulaga tau tamaoaiga.
O lea tulaga ua atili fa'ateteleina i le si'itia o le malosi ma tau fa'aoga.O tagata fa'atau Europa a le BASF o le a fa'aauau pea ona fa'atuatuaina le tu'uina atu o le TDI mai le BASF i le lalolagi fa'asoa feso'ota'iga ma la'au i Geismar, Louisiana;Yeosu, Korea i Saute;ma Shanghai, Saina.

I le aotelega, o le 10 pasene o le tau toe sui o aseta i luga o le saite o le a aʻafia i le fetuunaiga o fausaga Verbund - ma atonu e tusa ma le 700 tulaga i le gaosiga.Na faamamafa mai e Brudermuller:
"Matou te matua talitonu o le a mafai ona matou ofoina atu i le tele o tagata faigaluega ua afaina galuega i isi fale.O le manaoga tele o le kamupani le faatumauina o le tele o le poto masani, aemaise lava o loʻo i ai avanoa ma e toʻatele a latou paaga o le a litaea i nai tausaga o lumanaʻi.

O faiga o le a faʻatinoina faʻasolosolo i le faaiuga o le 2026 ma e faʻamoemoe e faʻaitiitia tau faʻamautu e sili atu i le € 200 miliona i le tausaga.

O suiga fa'atulagaina o le a o'o atu ai fo'i i se fa'aitiitiga tele o le mana ma le kesi fa'alenatura e mana'omia ile nofoaga o Ludwigshafen.O le mea la lea, o le CO2 emisi i Ludwigshafen o le a faʻaititia e tusa ma le 0.9 miliona metric tone i le tausaga.E fetaui lea ma se fa'aitiitiga e tusa ma le 4 pasene i le CO2 fa'alelalolagi a le BASF.

"Matou te mananaʻo e atiaʻe Ludwigshafen i le taʻutaʻua o le gaosiga o vailaʻau faʻamaʻi maualalo i Europa," o le tala lea a Brudermuller.E fa'amoemoe le BASF e fa'amautu le tele o sapalai o le malosi fa'afouina mo le nofoaga o Ludwigshafen.O lo'o fuafua le kamupani e fa'aogaina pamu vevela ma auala mama e fa'atupu ai le ausa.E le gata i lea, o tekinolosi fou e leai se CO2, e pei o le faʻaogaina o le vai e gaosia ai le hydrogen e tatau ona faʻatinoina.

E le gata i lea, faʻatasi ai ma faʻamuamua a le kamupani mo le faʻaaogaina o tinoitupe ma le vaʻaia o suiga loloto i le tamaoaiga o le lalolagi i le gasologa o le 2022, ua filifili ai le Komiti Faʻatonu o le BASF SE e faʻamutaina le polokalame faʻatau sea i luma atu o le faʻatulagaga.O le polokalame faʻatau faʻasoa na faʻamoemoe e oʻo atu i le € 3 piliona ma faʻamaeʻaina ia Tesema 31, 2023, i se taimi lata mai.


Taimi meli: Mati-20-2023